Bakker Eef


Efraïm Bolado van der Meij (beter bekend als bakker Eef) maakte zich het bakkersvak eigen en begon in 2007 te bakken in de archaïsche kloosteroven van restaurant As. De basis is authentiek zuurdesembrood met vier ingrediënten; desem, water, zout & biologisch meel.

"Kneden, vormen, rijzen, bakken. In een paar uur tijd zie je onder je handen een eenvoudig mengsel van water, meel, desem en zout uitgroeien tot iets prachtigs: een versgebakken brood dat knisperend uit de dampende oven komt.  Het vaste ritme, de steeds terugkerende handelingen – het heeft haast iets meditatiefs. Brood bakken is een liefde die nooit overgaat." – Bakker Eef

Brood van As - 1
Brood van As - 2
Brood van As - 3
Brood van As - 4
Brood van As - 5
Brood van As - 6
Brood van As - 7
Brood van As - 8
Brood van As - 9
Brood van As - 10